Als je kind extra hulp nodig heeft

Extra hulp
Als je kind extra hulp nodig heeft op school, gaan we met je in gesprek. We maken samen afspraken over de aanpak en leggen deze vast in een handelingsplan. Dit plan bespreken we regelmatig met je. Soms blijft de vooruitgang achter ondanks het plan. In dat geval bespreken we samen of het verantwoord is om je kind naar de volgende groep te laten gaan.
 

Leerlingdossier 
We houden een digitaal dossier bij van elke leerling. Hierin staan toetsresultaten, gespreksverslagen, rapportcijfers en handelingsplannen. Papieren dossiers liggen veilig opgeborgen. Je hebt altijd het recht om het dossier van je kind in te zien. 

Rol van de Zorgcoördinator 
De zorgcoördinator (ZC) zorgt voor een duidelijke zorgstructuur binnen de school. Bij problemen overlegt de ZC met de leerkracht, ouders, directeur, schoolondersteuner en iemand van de GG&GD om samen oplossingen te vinden. 

Breed Ondersteuningsteam (BOT)
Als een kind meer zorg nodig heeft en de leerkracht niet meer weet hoe verder te gaan, wordt het besproken in het BOT. Hierbij zitten de IB-er, directeur, leerkracht, jeugdverpleegkundige, orthopedagoog en ouders samen aan tafel om passende hulp te vinden. 

Ondersteuning door instanties
Als de school zelf geen oplossing heeft, vragen we hulp aan het Advies- en Begeleidingscentrum Zaanstad. Dit doen we in overleg met de ouders en met hun toestemming. Een deskundige observeert en test het kind op school om een goed beeld te krijgen. 

Leertijdverlenging
Bij achterblijvende vorderingen kan leertijdverlenging worden toegepast, vooral in de groepen 2 t/m 4. In groepen 5 t/m 8 gebeurt dit zelden.